Provoz školy a školek od 3.května 2021

Vážení rodiče, milí žáci!
Podle nařízení vlády dochází od pondělí 3.května 2021 k dalšímu obnovení výuky ve školách, a to podle těchto pravidel:
- do mateřských škol se mohou vrátit všichni žáci.
Provoz bude obnoven v normálním rozsahu a vzdělávání bude probíhat v kmenových MŠ.
- na základní škole bude pokračovat prezenční výuka 1.stupně rotačním způsobem (sudý týden – počínaje týdnem od 3.5.2021 – třídy „B“)
Rotační výuka bude zahájena 3.5.2021 i pro 2.stupeň – tento týden nastoupí třídy „B“
- školní družina bude v provozu od 6:00 před zahájením vyučování a do 15:30 odpoledne.
Z organizačních důvodů bude určena pouze pro žáky 1. až 3.tříd.
Dítěti, žákovi nebo studentovi, které se může účastnit prezenčního vzdělávání, se v dané škole umožňuje osobní přítomnost pouze tehdy, pokud:
a) nemá příznaky onemocnění COVID-19, a
b) podstoupil ve frekvenci stanovené níže vyšetření prostřednictvím neinvazivního preventivního antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který si provedl sám nebo které mu byly provedeny jinou osobou a které mu poskytla škola (dále jen „preventivní antigenní test“), a prokáže se negativním výsledkem tohoto vyšetření.
Preventivní testování se ve školách provádí ode dne 3. května 2021v tomto režimu:
- žáci MŠ se již netestují
- žáci 1.stupně ZŠ se testují 1x týdně
- žáci 2.stupně se testují 2x týdně s tím, že první test se provede první den osobní přítomnosti dítěte, žáka nebo studenta ve škole v týdnu. Jako testovací dny jsou určeny pondělí a čtvrtek.
Preventivní test se vždy provádí bezprostředně po příchodu do školy. Nebude-li dítě, žák nebo student přítomen v den termínu testování ve škole, testování se provede v den jeho příchodu.
Omezení se nevztahuje na individuální konzultace a individuální prezenční výuku. Škola může pro preventivní testování použít pouze testy určené pro sebetestování nebo Ministerstvem zdravotnictví povolené k použití laickou osobou.
Služba pro kopírování a příjem či výdej materiálů ve škole je k dispozici každý den školního vyučování od 7:30 do 11:30 v hlavní budově školy.

Sdílet