Provoz školy a školek od 12.4.2021 - aktualizováno

Vážení rodiče, milí žáci!
Podle nařízení vlády dochází od pondělí 12.dubna 2021 k částečnému obnovení výuky v mateřských a základních školách, a to podle těchto pravidel:
- do mateřských škol se mohou vrátit pouze žáci v posledním - povinném - roce předškolního vzdělávání (předškoláci). Výuka bude probíhat ve spádových MŠ, kde budou děti rozděleny do skupin o maximálním počtu 15 žáků v oddělení.
- na základní škole bude obnovena prezenční výuka 1.stupně rotačním způsobem (lichý týden - počínaje datem 12.4.2021 - třídy A, sudý týden - počínaje týdnem od 19.4.2021 - třídy B).
2.stupeň ZŠ pokračuje v distanční výuce.
- školní družina bude v provozu od 6:00 před zahájením vyučování a do 15:30 odpoledne.
Z organizačních důvodů bude určena pouze pro žáky 1. až 3.tříd.

Dítěti, žákovi nebo studentovi, které se může účastnit prezenčního vzdělávání,  se v dané škole umožňuje osobní přítomnost pouze tehdy, pokud
a) nemá příznaky onemocnění COVID-19, a
b) podstoupil ve frekvenci stanovené podle čl. III vyšetření prostřednictvím neinvazivního preventivního antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který si provedl sám nebo které mu byly provedeny jinou osobou a které mu poskytla škola (dále jen „preventivní antigenní test“), a prokáže se negativním výsledkem tohoto vyšetření.
Testování se nemusí účastnit žák, který:
- doloží negativní výsledek PCR testu ne staršího než 48 hod.
- prokazatelně prodělal onemocnění Covid-19 a od prvního pozitivního PCR testu neuplynula doba delší než 90 dnů
Preventivní testování se ve školách provádí ode dne 12. dubna 2021. Preventivní antigenní test se provádí s frekvencí dvakrát týdně s tím, že první test se provede první den osobní přítomnosti dítěte, žáka nebo studenta ve škole v týdnu a mezi jednotlivými termíny testování v jednom týdnu jsou minimálně 2 a maximálně 3 pracovní dny. Preventivní test se vždy provádí bezprostředně po příchodu do školy. Nebude-li dítě, žák nebo student přítomen v den termínu testování ve škole, testování se provede v den jeho příchodu.
Omezení se nevztahuje na individuální konzultace a individuální prezenční výuku. Škola může pro preventivní testování použít pouze testy určené pro sebetestování nebo Ministerstvem zdravotnictví povolené k použití laickou osobou.
Instruktážní video k samotestování žáků najdete zde:
https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole

Sdílet