LVVZ

Ve dnech 12. – 17. 3. 2023 se 25 žáků 2. stupně ZŠ Hejnice zúčastnilo lyžařského kurzu. Výcvik probíhal ve skiareálu Severák, kde byly, i přes počáteční nepřízeň počasí, skvělé podmínky pro lyžování. Denně žáci strávili na svahu 4 hodiny zlepšováním svých lyžařských dovedností. Ceníme si toho, že se žáci k poměrně fyzicky náročné aktivitě postavili statečně, prokázali patřičnou odolnost a všichni lyžovali až do posledního dne. Byť se na kurz přihlásili i žáci, kteří na lyžích před výcvikem nikdy nestáli, můžeme všechny zúčastněné nyní označit jako lyžaře nebo dokonce velmi dobré lyžaře.

Zázemí a zdravotnickou péči nám poskytla chata Slovanka, která má příhodnou polohu nedaleko svahu. Považujeme za povinnost vyzdvihnout čistotu, mimořádně dobrou stravu a ohleduplný přístup majitelů k našim žákům. Majitelům Trojanovým zkrátka patří naše velké díky.

V době mimo lyžování se žáci seznámili s teorií oblouku v pluhu, smýkaného oblouku a carvingového oblouku. Nedílnou součástí našeho pobytu na horách byly různé jednorázové i celodenní kolektivní hry a zajímavé socializační aktivity.

Všichni žáci se zlepšili ve svých lyžařských dovednostech, zažili si a zvládli delší odloučení od rodičů, kdy byli odkázáni sami na sebe a všichni se vrátili domů ve zdraví. S přihlédnutím k výše zmíněným skutečnostem lze lyžařský kurz označit za úspěšný.

Ve fotogalerii najdete fotografie z LVVZ 2023. Je vidět, že se povedl!

Sdílet